Sfaturi pentru construirea unei familii sănătoase și fericite

familie fericita
Distribuie pe:

Familia înseamnă un loc cald pentru a vă relaxa, un timp de fericire pentru a împărtăși și a înțelege membrii din jurul tău. Este, de asemenea, fundamentul societății. Dacă un copil provine dintr-o familie fericită, este sigur că el sau ea vor fi oameni buni în societate. Unele familii sunt mici; nu poate exista decât un cuplu de îndrăgostiți. Unele dintre ele sunt familii numeroase; poate fi tatăl, mama, fii, fiice și bunici care sunt împreună.

Nu este ușor să răspunzi tuturor nevoilor unei familii. Ceea ce poate face o persoană fericită poate să nu satisfacă alți membri ai familiei. Poate fi foarte stresant încercând să răspunzi nevoilor tuturor. Cu toate acestea, există multe în joc. De obicei, sănătatea întregii familii este creată de părinți, dar familiile sunt dinamice, iar echilibrul poate fi diferit. Toți membrii familiei sunt importanți, astfel încât poate fi dificil să rămâi concentrat doar pe sănătate și fericire.

Începutul unei familii vine din dragostea dintre un bărbat și o femeie care vor să trăiască împreună. Dragostea este un cuvânt descriptiv. Puterea iubirii poate face toate minunile, poți face lucruri pe care nu le-ai făcut niciodată. În plus, puterea acesteia te face să ierti pe cineva fără niciun angajament. Dimpotrivă, iubirea fierbinte sau arzătoare nu poate răni pe nimeni. Prin urmare, este dificil să găsești dragostea adevărată și să rămâi cu cineva pentru totdeauna. Înainte de a iubi pe cineva, trebuie să învățați mult timp.

Această parte vă va ajuta să descoperiți ce este iubirea adevărată și cine vă iubește cu adevărat.

 1. Contezi pentru el / ea de fiecare dată, nu numai când începe timpul de dragoste.
 2. El / ea va face orice pentru a te face să te simți fericit / fericită, chiar dacă acesta îl va pune în dificultăți.
 3. El / ea va fi acolo și te va asculta de fiecare dată când ai nevoie de cineva.
 4. El / ea te va ierta chiar dacă ai supărat pe el sau ea.
 5. El / ea nu ar trebui să renunțe atunci când aveți probleme sau nu aveți noroc.
 6. El / ea va înțelege ce gândești și ar trebui să-și împărtășească corect părerile.
 7. El / ea acceptă tot ceea ce îți aparține: caracteristici, obiceiuri, proprietăți sau personalitate.
 8. El / ea ar trebui să te convingă să faci ceea ce este drept sau bine și să protesteze când mergi pe calea greșită.
 9. El / ea ar trebui să fie amabil/ă cu părinții și rudele tale.
 10. El / ea ar trebui să fie cu inimă deschisă sau deschis/ă pentru tine.

Până la urmă, vei găsi iubirea ta adevărată și te vei căsători cu cineva. Este sigur că tu și partenerul tău veți avea tulburări sau furie în câteva zile, pentru că nimeni nu poate fi de acord cu tine în legătură cu tot în zece sau douăzeci de ani pe care îi trăiți împreună.

Această parte vă va ajuta să vă dați seama cum să faceți față iubirii voastre și să rămâneți cu cineva cu mai puține supărări sau neplăceri.

 1. Trebuie să asculți cu atenție înainte de a vorbi.
 2. Trebuie să înțelegi care este atitudinea persoanei înainte de a lua orice decizie.
 3. Trebuie să suporti probleme, temperaturi înalte care îți pot afecta familia.
 4. Încrederea este un fundament important pentru o familie. Trebuie să ai încredere în el / ea.
 5. Trebuie să fii alături de persoana aia de fiecare dată când are nevoie de cineva care să o înțeleagă.
 6. Încearcă să-i faci plăcere lui sau ei în fiecare zi.
 7. Nu uita de zilele importante, cum ar fi ziua de naștere sau aniversări, și dăruiește-i un cadou special.
 8. Iartă atunci când persoana face o greșeală, încearcă să explici și să dezvolți gânduri și emoții pozitive.
 9. Ieșiți la cină sau la un picnic împreună de mai multe ori pentru a schimba mediul, participați la activități și petreceți timp liber împreună, cum ar fi plantarea de flori.
 10. Chiar dacă rămâi cu el / ea mai mult timp, nu uita să-i dai un sărut în fiecare zi, un îndulcitor pentru sufletul său și să spui „TE IUBESC”.
 11. Adunările familiale poate fi un lucru de mare ajutor, deoarece oferă posibilitatea tuturor membrilor să-și satisfacă nevoile. Alternativ, puteți discuta, de asemenea, cu fiecare membru al familiei despre ceea ce îi face fericiți.

Familiile se pot schimba pe măsură ce se dezvoltă. Etapele de dezvoltare ale copiilor sunt clar conturate pe măsură, cum trec ei prin etapele de viață, schimbări fizice și note școlare. În plus, părinții și relațiile trec prin etape de dezvoltare chiar și atunci când ele nu sunt la fel de evidente sau bine definite.

În plus, familiile lucrează în „homeostază” sau în echilibru natural. Chiar și atunci când apar schimbări, familia va încerca să restabilească echilibrul în mod natural. Echilibrul – este un mod obișnuit de comportare, fie el sănătos sau nesănătos. Familia tinde spre modele cunoscute de relații și poate necesita conștientizare, precum și un plan de schimbare a comportamentului, pentru a schimba homeostazia.

Comunicarea părinților care este deschisă și respectuoasă va permite fiecărui adult să nu fie de acord, dar rămânând totuși un părinte cooperant. Cheia unei familii fericite și sănătoase este să tratezi toți membrii familiei cu respect, indiferent de vârstă, rol sau poziție în familie.


Distribuie pe: