Cum să scapi de țânțari – moduri simple și ușoare

Distribuie pe:

Țânțarii sunt cu siguranță o amenințare pentru oameni și întrebarea „cum să scapi de țânțari” este o întrebare majoră pentru a vă face griji. Tantarii, desi sunt mici, pot fi foarte periculosi pentru umanitate. Este foarte frecvent să fii deranjat de mușcăturile de țânțari constante și enervante în timpul călătoriei. Devine un coșmar pentru a alunga țânțarii noaptea. Iată metodele de bază care vă ajută să scăpați de țânțari.

Există diferite metode care ajută la evitarea creșterii țânțarilor și, prin urmare, la controlul populației sale. Metodele sunt discutate mai jos:

Apă stătătoare:

Principalele terenuri de reproducere pentru țânțari sunt apele sau iazurile stagnante. Țânțarul depune larvele în apă stagnantă și crește populația lor. Îndepărtarea apei stagnante și curățarea iazului o dată pe săptămână poate ajuta la reducerea populației de țânțari.

Utilizarea insecticidelor:

Există numeroase insecticide pe piețe sau în magazine care sunt folosite pentru a ucide țânțarii și larvele lor. Aceste insecticide sunt utilizate pe o suprafață mare sau teren. De asemenea, este utilizat într-un loc unde se păstrează apa, de exemplu, rezervor, a cărui apă nu este utilizată pentru băut. Unele dintre insecticide sunt de asemenea folosite acasă cu un spray. Spray-ul pentru casa este de mare ajutor in uciderea tantarilor.

Folosind lumânări și blocaje cu miros:

Sunt de asemenea folosite pentru a ucide țânțarii, dar într-o zonă mai mică. Utilitatea principală a acestei lumânări este că, de asemenea, face camera parfumată. Acest lucru ajută la ținerea țânțarilor departe de mirosul lor. Mirosul unei lumânări face ca țânțarii să rămână în afara casei.

Folosind crema:

Aceste creme pot fi de ajutor în prevenirea pătrunderii țânțarilor în corpul persoanei care o aplică pe corp. Mirosul creat de cremă previne mușcăturile de țânțar. Acesta poate fi un mod foarte enervant, dar foarte eficient de a scăpa de țânțari.

Utilizarea capcanelor:

Este unul dintre dispozitivele care sunt foarte utile pentru atragerea și uciderea țânțarilor. Are o gamă largă de zone în care pot fi utilizate. Principala funcționalitate a acestui dispozitiv este utilizarea gazului propan. Gazul propan degajă dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ajută la atragerea țânțarilor. Datorită dioxidului de carbon, țânțarii sunt atrași și prinși în plasa dispozitivului, unde mor din cauza deshidratării. Unul dintre dezavantajele principale ale acestui dispozitiv este că este foarte scump în comparație cu alte metode.

Folosirea unei plase de țânțari:

Este foarte ieftin și una dintre cele mai bune metode de a scăpa de țânțari. Utilizarea sa este foarte răspândită în zonele rurale.


Distribuie pe: