Secrete despre cum să fii motivat

Distribuie pe:

Fiecare din noi are planuri, idei geniale, obiective, dar nu toți le pot duce până la capăt… te intrebi cum sa fii motivat indiferent de situații și probleme… Începi cu multe idei, dar pierzi usor motivația?

Motivaţia

Motivația este literalmente acel lucru cunoscut drept dorința extremă de a împlini ceva.
Motivația este ceva care se obține pe parcursul vieții. Oamenii nu se nasc cu motivație, ea poate fi obținută…

Valorile tale personale îți determină motivația. Dacă î-ți pui obiective care să coincidă valorilor tale, motivația te va ajuta să le atingi. Dacă î-ți stabilești obiective care nu sunt în concordanță cu valorile tale, atingerea lor nu va fi ușoară.

Când vei înțelege valorile și impactul lor la cum te motivezi în prezent, vei avea o înțelegere excelentă, de ce obții rezultate pe care le faci în viață. De asemenea, vei învăța cum să te motivezi mai eficient în viitor.

De ce îți pierzi motivația?

Interiorul și exteriorul nostru influențează asupra motivației.

Emoțiile negative fac ca motivația să dispară, Emoțiile ne conduc mai mult decât logica.

Datorită eșecurilor în realizarea unui obiectiv îți pierzi motivația. De asemenea poate să te descurajeze importanța scăzută a obiectivului , prioritatea lui sau ce emoții aduce acel obiectiv.

Metode de a rămâne motivat:

Trebuie sa fii fericit

Fără fericire, nu poți dezvolta motivația, deoarece te vei gândi doar la rău și gândurile motivației vor dispărea, pur și simplu nu va mai fi loc în capul tău pentru ele.

Trebuie să începi de fiecare dată

Dacă ți se pare greu să continui să realizezi acel obiectiv, luând în considerare că cu timpul motivația pleacă și poți să cedezi, atunci ar trebui să știi că, dacă vei începe forțat din nou să lucrezi la obiectivul tău, motivația va apărea între timp și îl vei îndeplini cu mult mai ușor.

Vizualizarea obiectivelor

Trebuie să îți faci obiective cât mai vizuale pentru a menține motivația la cel mai înalt nivel. Dacă scopul tău este să cumperi o mașină, găsește poze cu mașina pe care o dorești și ține-le mereu lângă tine. Vizualizarea obiectivelor creează un impact pozitiv asupra minții și sprijină dezvoltarea motivației tale. În plus, când te simți rău emoțional, imaginile te pot ajuta să oferi impulsul necesar pentru a crea emoții pozitive și de a ridica motivația.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru tine pe drumul spre descoperirea de sine este să înțelegi exact ceea ce te determină. Primul pas este să-ți definești valorile, deoarece acestea oferă combustibilul pentru a te motiva și de a conduce totul.

Inspirație

Dorința și motivația pot veni din vizionarea unui film, citirea unei cărți sau petrecerea timpului cu o persoană de succes.

Valori personale

Valorile sunt ceea ce e important pentru tine. Acestea sunt opinii largi care îți modelează concluziile actuale și baza personalității tale. Valorile tale determină, de asemenea, modul în care îți petreci timpul.

Valorile personale determină, de asemenea, toată motivația ta. Nu vei fi în acțiune dacă nu are legătură cu ceva pe care îl prețuiești la un anumit nivel. Identificarea valorilor personale vă permite să vă începeți propria motivație, să vă stabiliți obiective adecvate și să petreceți timp făcând lucruri importante.

Cum să-ți definești valorile personale

Definirea valorilor personale te va ajuta:

Să înțelegi de ce anumite probleme sunt o problemă pentru tine;

Să înțelegi de ce unele lucruri te motivează și altele nu;

Să identifici și depășești domeniile cu probleme din viața ta.

De exemplu, să zicem că ai o problemă cu greutatea. Îți analizezi valorile personale și descoperi că sănătatea și starea fizică nici măcar nu sunt menționate în valorile tale personale. Poate că ai găsit cauza problemelor de greutate, adică sănătatea și fitnessul nu sunt apreciate de tine. În ciuda faptului că acesta este cazul, îți va fi foarte dificil să pierzi în greutate și să atingi nivelul, deoarece nu vei avea motivația pentru a face acest lucru.

Poți determina valorile tale. întrebându-te:

Ce este important pentru mine în raport cu această viață, carieră, relații etc.?

Ce m-ar face să părăsesc viața, cariera, relațiile etc.?

După ce ai înțeles valorile tale, este util să vezi ce efect au asupra motivației.
Când îți pui un scop despre ceva ce nu-ți dorești în viață, ai tendința să te concentrezi pe ceea ce nu vrei, iar în acest mod îți afectezi viața. Ca exemple: Dacă continui să îți spui „Nu vreau să eșuez”, te concentrezi asupra eșuării și asta va vedea subconștientul tău. Dacă tot îți spui: „Nu vreau să fiu singur”, te concentrezi să fii singur, și pentru asta se va strădui subconștientul tău.

Probleme de motivație

Cu toții avem probleme de motivație la un moment dat. În acele momente în care pur și simplu nu poți găsi dorința de a face ceea ce știi că ai nevoie.

Problemele pot apărea din cauza:

Nu ai energie. Există câteva lucruri simple pe care le faceți atunci când vă simțiți fără putere pentru a vă recupera energia. Amintiți-vă, de asemenea, că uneori în viață aveți nevoie și meritați odihnă.

Ceea la ce te strădui nu este ceea ce prețuiești. (În acest caz, întreabă-te dacă ar trebui să î-ți direcționezi energia în această direcție);

Ai probleme cu strategiile tale de motivație . Dacă strategiile tale de motivație î-ți provoacă probleme, determină ce parte a strategiilor cauzează problema, apoi folosește următoarea metodă pentru a te ajuta să schimbi strategiile:

împarte obiectivul în pași mai mici și completează-le pe rând. Determină ceea ce cauți și concentrează-te pe rezultatele pozitive ale realizării acesteia.

În cele din urmă Dacă îți înțelegi valorile, vei înțelege ce te motivează și de ce. Dacă descoperi, folosești sau nu motivația în diferite domenii ale vieții tale, vei avea răspunsuri la întrebarea de ce unele părți ale vieții tale au succes, iar altele nu. Dacă folosești una dintre metodele de mai sus pentru a depăși problemele comune de motivație … și acționezi … ar trebui să mergi spre succes!


Distribuie pe: